Logotyp
Huvudbild på sida

Laxå – på väg framåt

Snart är vi 6000 invånare och vi blir fler och fler. En föryngring är på gång. Framåtandan är påtaglig. Och även om all utveckling som bekant inte sker över en natt, finns det ambitioner och vilja att göra Laxå till en attraktiv centralort i kommunen med allt vad det innebär i form av aktiviteter, utbud och möjligheter. Närheten till storstadspuls, småstadens personliga atmosfär och orörd natur gör Laxå unikt. Som i de flesta mindre orter är det nära också mellan människor. Det skapar tillit och samarbete, en grogrund för att både orten och de som bor här ska växa.

Laxå ligger mittemellan Stockholm och Göteborg, Knappt fem mil till Örebro. Mitt i en natur med underbara badsjöar och det trolska Tiveden som juvelen i kronan. Fler och fler upptäcker, gillar och ser möjligheterna med Laxå. Så mycket att de flyttar hit. De tycker helt enkelt att läget är perfekt.

Bra skolor och förskolor är viktigt för en orts expansion och ofta en avgörande faktor för människor som vill flytta till en ny plats. Laxå uppfyller detta mer än väl och har flera förskolor och skolor. Här finns också alla möjligheter till en aktiv fritid med gott om föreningar, idrottsanläggningar och aktiviteter av olika slag. I centrum finns butiker, bibliotek, restauranger och andra verksamheter. Näringslivet är rikt och varierat, och många företag har etablerat sig på orten de senaste åren.