Logotyp

Betala hyran

När ska hyran betalas? Vad händer om jag inte betalar i tid? Hur kan jag vara säker på att hyran betalas in? När det gäller pengar så är alltid frågorna många. Här reder vi ut begreppen.

När ska hyran betalas?

Hyran för bostaden betalas i förskott varje månad. Senast den sista vardagen i månaden ska alltså nästa månads hyra vara inbetald till oss. Tänk på att alltid betala hyran i tid och att många överföringstjänster oftast tar några dagar på sig innan pengarna finns på vårt konto.

Hur betalar jag in hyran?

Använd alltid hyresavin du fått hem i brevlådan för att inte fördröja inbetalningen i onödan. Betalar du via din internetbank ber vi dig att alltid ange OCR-numret som finns på hyresavin.

Du kan också betala via autogiro, vilket innebär att hyran med automatik dras från ditt bankkonto varje månad. Det gör att du inte behöver tänka hur och när hyran ska betalas. Den kommer alltid in till oss i god tid. Blankett finns att hämta på vårt kontor eller om du vill ha en blankett skickad till dig, ring 0584 - 473502.

Om pengarna inte räcker?

Skulle du hamna i ett läge där du har svårt att betala hyran är det allra viktigaste att du kontaktar inkassobolaget efter din första påminnelse. Tillsammans kan de försöka reda ut din situation, tex genom att göra en avbetalningsplan, innan skulden blir för stor.