Logotyp
Huvudbild på sida

När hösten och kylan kommer


På hösten är luften fuktigare och det kan göra att man upplever det kallare i lägenheten än det faktiskt är.

Vi rekommenderar dig därför att sätta upp en termometer för att ha bättre koll på temperaturen. I en lägenhet ska temperaturen ligga omkring 21 grader (+/- 0,5 grader). Temperaturen ska mätas på en innervägg, minst en meter ovanför golvet och minst en meter från yttervägg för att det ska visa en rättvis siffra.

Är elementet kallt? Kontrollera att termostaten inte är avstängd. Om elementet i alla fall är kallt kan du prova att vrida termostaten mellan öppet och stängt läge några gånger.

Om temperaturen i din lägenhet är över 20-21 grader kan hela elementet vara kallt utan att det för den skull är något fel. Det är heller inget fel om elementet är kallare nertill än upptill, då fungerar det som det är tänkt. Värmesystemet styrs av utomhustemperaturen och därför varierar värmen på elementen.

Om du har gjort vad du kan för att kontrollera elementen och mätt temperaturen enligt anvisningen vid minst två olika tidpunkter och den ändå ligger under 21 grader, ring Laxåhems felanmälan på telefon 0584-47 35 11.

Vad kan man själv göra om det känns kallt?

Tänk på att inte täcka för elementet med till exempel tjocka gardiner eller möbler. Då hindrar du värmen från att sprida sig jämnt i lägenheten. Ställ inte sängen vid fönstret eller mot en yttervägg och undvik att ha fönster öppna.