Logotyp

Våra tvättstugor

Rent och fint i tvättstugan!

Tvätttider

Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du önskar tvätta bokar du med din bokningscylinder. När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras.

Städning i tvättstugan

När du ska göra rent - börja gärna med luddfilter i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättmaskinen och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas och bänkarna torkas av. Städmaterial ska finnas i tvättstugan men tyvärr händer det att det försvinner. Var vänlig och gör en felanmälan om något saknas.

Glöm inte att var och en ska ta med sig avfall som tomma tvättmedelspaket, sköljmedel m m. för att slängas.

Ansvar och hänsyn

Du ansvarar själv för skador på maskinen och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att intruktioner inte följts.

Rök- och djurfri

Tvättstugan är rökfri. Djur bör inte följa med in i tvättstugan med tanke på att det kan finnas allergi. Du som har djur bör också tänka på att ta bort evenetuella djurhås om kan bli kvar i tvättmaskinen.

Grovtvättstuga

På von Boijgatan 14 finns en grovtvättstuga som är möjlig att hyra för alla kommuninvånare för ex tvätt av mattor eller större föremål. Kontakta kontoret Casselgatan 6 för bokning och information. Nyckel kvitteras ut på Laxåhems kontor.

Bokning telefon: 0584 – 47 35 00

Nytt pris gäller från 1/6 2023

Pris: 500 kr/dag.

Laxåhems hyresgäster, ej företag: 150 kr/dag